Doel

Het doel is om samen te kijken waar de hulp nodig is. Soms is het lastig om precies bij de kern te komen. Door er samen voor open te staan, het te durven onderzoeken en te kijken wat bij jouw past kunnen we het ordenen. De gebeurtenissen die deze rouw, verdriet en/of eenzaamheid veroorzaken gaan nooit helemaal weg, want ze horen namelijk bij je. Deze gevoelens krijgen een soort plekje in je hart. Hierdoor zullen deze gevoelens je niet meer de hele tijd belemmeren.

Het probleem is dat we hebben geleerd om te geloven dat deze gevoelens er niet mogen zijn. We ze weg moeten stoppen zeker als er al enige tijd van rouw, verdriet en/of eenzaamheid verstreken is. Dit kan komen doordat mensen om je heen zeggen dat je moet loslaten. Dat je verder moet gaan met je leven, maar zij vertellen je niet hoe je dit moet doen. Weet dat de gevoelens die je ervaart heel normaal en natuurlijk zijn.

Het kan fijn zijn om hulp te zoeken bij iemand die geen oordeel klaar heeft. Iemand die er is om jouw zo goed mogelijk bij te staan en te begeleiden waar je dat nodig hebt. Je doet dit in je eigen tempo en er staat geen tijdslimiet voor. Wel is het belangrijk dat je er voor open staat. Echter moet je je beseffen dat het soms een zware weg kan zijn. Uiteindelijk zul je de lichtpuntjes en de liefde voor het leven weer gaan zien en voelen zodat het leven weer dragelijk wordt.  Dit is waarom ik jouw graag op weg help.